MaakindustrieMaakindustrie software

4EF is gespecialiseerd in procesverbetering door automatisering en het realiseren van verbinding tussen mens, IT en machine.

Onze werkwijze

Door met elkaar in gesprek te gaan, stellen we het probleem vast en creëren we inzicht. Welke processen kunnen verbeteren en hoe maken we deze efficiënter? Vervolgens bepalen we samen wat de beste oplossing is, waarbij wij adviseren welke vorm van automatisering het meest passend is.

Soms zijn kleine stukjes maatwerk voldoende om tot een behoorlijke efficiëntieslag te komen. Dat doen we met customized solutions. Daarmee automatiseren we handmatige workflows, wordt de foutmarge drastisch gereduceerd en neemt snelheid toe. Daarnaast wordt met koppelingen (of ander maatwerk) verbinding gelegd tussen applicaties en/of pakketten waarmee geautomatiseerde gegevensuitwisseling mogelijk wordt. Dat bespaart tijd en kosten.

Bij applications en features bouwen we zelf de volledige module of voegen we missende functionaliteiten toe aan aanwezige systemen. Dit doen we als standaardpakketten niet op de markt zijn, ontoereikend zijn of te duur zijn. Naast hogere efficiëntie is het grote voordeel dat de gebruiksvriendelijkheid optimaal is, omdat het specifiek voor jouw bedrijf wordt ontwikkeld. Met trainingen of workshops realiseren we de verbinding tussen de gebruiker, IT en de machine, zodat de oplossing optimaal rendeert.

4EF Maakindustrie

4EF en de maakindustrie

De eigenaren en medewerkers van 4EF hebben 15 tot 25 jaar ervaring in verschillende IT-disciplines binnen de maakindustrie. Hierdoor kunnen we vlot schakelen en snel op jouw niveau aansluiten. Wij streven naar partnerschap. Voor jou betekent dit dat we samen aan oplossingen werken en dat we betrokken zijn bij je business. Niet alleen software ontwikkelen en opleveren, maar een duurzame partner bij het uitrollen van jouw IT-strategie gericht op de toekomst, zoals anticiperen op de Smart Industry 4.0 technologie.

4ef-team

De toegevoegde waarde van 4EF

Het inrichten en verbeteren van processen binnen een productiebedrijf. Samen met jou analyseren we het probleem in een proces en komen we tot een nieuw en efficiënter proces met behulp van automatisering. Wij ontzorgen je vervolgens volledig bij de uitvoering. Bij Lincoln Electric hebben we bijvoorbeeld het labelingproces met gebruik van Nicelabel als standaardoplossing heringericht en verbeterd. Met door ons gebouwde koppelingen en interfaces is een zeer gebruiksvriendelijke en veilige oplossing ontwikkeld. Andere software waar we binnen de maakindustrie veel mee werken is ECI Ridder iQ.

Bij Inventflow hebben we een servicecenter herbouwd dat anticipeert op Smart Industry 4.0. Daarin staat niet alleen de onderhoudsinformatie voor de gebruikers en de monteurs. De pompen zijn voorzien van sensoren die druk, warmte, trilling et cetera via het netwerk doorgeven aan het digitale servicecenter. Door het analyseren van die data is het mogelijk om storingen te voorkomen, doordat preventief onderhoud kan plaatsvinden. Het beheer van de pompen kan dus ook op afstand gebeuren. Het gevolg is dat op termijn een grote interne technische dienst niet meer nodig is. Dit brengt een substantiële kostenbesparing met zich mee en storingen en uitval komen minder vaak voor, waardoor output en efficiëntie toenemen. Naast procesverbetering voor je bedrijf, biedt dit dus mogelijkheden tot een groter verdienmodel voor jou als leverancier van machines en extra toegevoegde waarde voor je klanten.

Maakindustrie uitwerking en implementatie

Contact over maakindustrie software

Zit je met een vraagstuk over de software voor jouw bedrijf in de maakindustrie? Wij komen graag met je in contact om te kijken welk maatwerk wij kunnen leveren om jouw systemen perfect op elkaar aan te laten sluiten.

Balk-M

Vragen over Maakindustrie software?

  * verplichte velden

  Geheel gratis en vrijblijvend

  • clock Binnen 24 uur reactie

  Bekijk alle succesverhalen

  Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

  Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

  phone0570769046