Nieuws

MKB maakt nog te weinig gebruik van big data
De studenten van opleiding Bedrijfskunde MER die de minor Financiële Besluitvorming volgen bij Hogeschool Windesheim, kregen onlangs de opdracht een event te organiseren voor het vak Persoonlijke Professionalisering. Een van die studenten is Jurriaan, onze collega. De studenten hebben hun event georganiseerd op 21 juli jl. en 4EF was een van de sponsoren.

Jonge schaatser Lasse Hiddink is zo’n talent. Met een steuntje in de rug van 4EF kan Lasse zijn talent verder ontwikkelen en een echte topschaatser worden. Daar staat uiteraard wel wat tegenover. Ons logo heeft een mooi plekje verdiend op de rechterschouder van zijn schaatspak.

MKB maakt nog te weinig gebruik van big data

Kosten besparen en omzet verhogen

Het thema van deze middag was ‘Big Data en het MKB’. Binnen grote organisaties behoort het analyseren en inzetten van big data tot de dagelijkse praktijk. Het MKB maakt hier echter nog heel weinig gebruik van en dat is zonde, aldus de groep studenten. Goed gebruik en inzicht in data zal leiden tot beter inzicht in de behoeften en afstemming daarop. Juist heel interessant voor MKB. Zeker als je bedenkt dat het omzetverhogend en/of kostenbesparend zal werken. Dit was tevens de link naar hun minor.

Nieuwe ideeën

Het werd een interessante middag met twee goede sprekers. Jack Esselink van IBM sprak uitgebreid over big data nu en in de toekomst. Koen Verhagen van Infotopics maakte het concreet door de toepassingsmogelijkheden van big data voor het MKB toe te lichten. Na afloop was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Al met al een heel geslaagd event, waar ook wij weer mooie ideeën op hebben gedaan.

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570769046