Nieuws

Procesverbetering door procesautomatisering

Een klant van 4EF is geaccrediteerd voor het analyseren van coronatesten en heeft ons gevraagd een rol te spelen in de snelle verwerking van alle testgegevens. Samen met hen en NiceLabel Automation hebben we een nieuw proces ontworpen om dit te bereiken.

Testen, testen en nog eens testen is het devies van het kabinet. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet zomaar een kwestie van opschalen van de bestaande testcapaciteit. Exponentieel meer testen vraagt een fundamenteel andere benadering en inrichting van het hele testproces: opzetten van een teststraat, logistiek en administratieve verwerking. Het bestaande testproces is te traag voor het uitvoeren van het aanbod binnen een redelijke termijn en heeft een grote kans op fouten door het handmatige karakter.

Van een test hangt veel af. De geteste persoon wil snel weten of de test positief is, maar ook hun familie, vrienden, werkgevers, collega’s et cetera, moeten zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. Kortom: er moet binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek een betrouwbaar resultaat zijn.

4EF Covid-19 scanner

Het proces

In het proces dat wij samen met onze klant hebben ontworpen, wordt aan alle testmonsters een unieke datamatrixcode gekoppeld. Deze wordt met Nice Automation ingelezen en aangeboden aan het labsysteem. Per batch van zes monsters wordt geautomatiseerd gepipetteerd. Hiermee behalen we al een versnelling van een factor 1000 ten opzichte van het bestaande testsysteem. Dit staat nog los van de mogelijkheid tot menselijke fouten in het oude testproces, die ervoor zorgen dat een hele batch monsters opnieuw moet worden getest. We voorkomen dus rework en bereiken daarmee nog meer snelheid.

Indien het systeem een positieve uitslag constateert, wordt per monster een individuele hertest gedaan. Alle data wordt geautomatiseerd via Nice Automation verwerkt en binnen een aantal minuten zijn de uitslagen bekend.

Voor de visuele inspectie van de processen zijn analisten actief. Om de positieve testmonsters te verzamelen, maken zij gebruik van de door 4EF gebouwde scanmodule binnen het NiceLabel platform. Met deze scanmodule worden batches van 24 monsters gescand. De module heeft een koppeling met het labsysteem en kan door de unieke datamatrixcode direct de uitslag in het systeem terugvinden. De scanmodule geeft met een kleurtje aan welke monsters positief zijn. De analist kan die dan snel verzamelen. Op deze manier is het totale proces drastisch versneld en verbeterd!

 

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570769046