Vind je het lastig om controle te houden over je voorraad, omdat je de inkoop en de berekening van de productiebehoefte voor je bedrijf nog handmatig doet? Zeker met een grote hoeveelheid artikelen gaat hier veel tijd en werk in zitten en een fout sluipt er makkelijk in. Wij helpen je graag deze processen te automatiseren met een Material Requirement Planning (MRP).

MRP

 • Al je behoefte aan inkoop en productie automatisch berekend
 • Altijd controle over je voorraad
 • EfficiĆ«ntie en structuur
 • Geen handmatige berekeningen meer
 • Controle op je werkkapitaal
Stel je vraag

Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering

Inzicht in je voorraad en materiaalbehoeftes

Als ondernemer is het fijn om je voorraad zo goed mogelijk in balans te hebben. Het moet niet te veel, maar ook zeker niet te weinig zijn. Met andere woorden: het moet precies aansluiten op de klantbehoefte. Als je alles voor het bepalen van de materiaalbehoefte handmatig doet kan dit best een uitdaging zijn. Automatisering in de vorm van een MRP biedt hierbij uitkomst. Deze kunnen we zowel klantorder gestuurd als voorraad gestuurd inrichten. Als je voor klantorder gestuurd kiest stel je in je MRP in hoeveel er van elk artikel op voorraad moet zijn. Het systeem ziet dan wanneer er ingekocht moet worden. Kies je voor voorraad gestuurd, dan maak je een forecast op basis van het verleden en de verwachte groei. Het systeem houdt daarmee de voorraad in balans op de manier die jij hebt ingesteld en geeft je hierbij voorstellen om efficiƫnt in te kopen.

4EF Material requirement planning

MRP 1 en MRP 2

We maken onderscheid tussen MRP 1 en MRP 2. Bij MRP 1 draait het zoals bovenstaand beschreven om controle over je materiaalbehoefte en voorraad tegen oneindige capaciteit. MRP 2 gaat nog een stap verder. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de productiecapaciteit. Hoeveel tijd is er nodig om een order te produceren en past dit in de planning? Bij 4EF kunnen we je van beide MRP-varianten voorzien.

Material requirement planning

Een MRP van 4EF

Sommige ERP-systemen bieden een MRP-functionaliteit, maar er zijn er ook een aantal die deze mogelijkheid niet hebben. Welk scenario voor jouw bedrijf ook van toepassing is, 4EF kan ondersteuning bieden. Heeft je bedrijf nog geen MRP? Dan ontwikkelen wij die graag op basis van je wensen en behoeften. Zo kunnen jullie er optimaal mee werken. Als je al wel een MRP hebt kunnen wij ondersteuning bieden bij het inrichten, want het is belangrijk om goed na te denken over de keuzes die je maakt. Alleen dan heb je er maximaal profijt van.

MRP van 4EF

De voordelen op een rij

Wij helpen je graag met de uitdaging om grip te krijgen op je inkoopprocessen en voorraad met een MRP:

 • Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je voorraad niet klopt (mits het voorraadbeheer klopt, maar ook daar kunnen wij mee helpen)
 • Je bespaart tijd doordat je de materiaalbehoefte niet meer handmatig hoeft bepalen
 • Je houdt meer tijd over om aan andere belangrijke zaken te besteden en te sturen op uitzonderingen
 • De kans op fouten is met een MRP minimaal (mits goed ingericht)
 • Er zijn nog veel meer opties, waar we je graag meer over vertellen
4EF MRP voordelen
Balk-S

Vraag een afspraak aan!

  * verplichte velden

  Geheel gratis en vrijblijvend

  • clock Binnen 24 uur reactie

  View all Success Cases

  Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

  Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

  phone0570 769 046