Sneller, flexibeler en nauwkeuriger

Met een papieren lijst met orders en tekeningen de werkvloer op? Dat is steeds minder gebruikelijk. Gelukkig maar, want bij het werken met papier is een fout snel gemaakt. Met Shopfloor van 4EF digitaliseer je het hele proces van productregistratie. Met maatwerk richten we het zo voor je in dat het voldoet aan al je wensen.

Shopfloor

 • Papierloze productieregistratie
 • Duidelijke aansturing voor de werkvloer
 • Realtime inzicht in de productie
 • Inzicht in de status van alle productieorders
 • Een sneller, flexibeler en nauwkeuriger proces
Stel je vraag

Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering Continue procesverbetering

Hoe werkt Shopfloor?

Bij de start van hun werkdag melden werknemers zich aan in Shopfloor. Dan verschijnt het overzicht van de orders die voor de betreffende werknemer op de planning staan. Welke werkzaamheden in dit overzicht verschijnen is afhankelijk van hoe de competentiematrix is ingericht. Hierin stel je per werknemer in welke vaardigheden en bevoegdheden deze persoon heeft.

De orders die het eerst geproduceerd moeten worden staan bovenaan de lijst. De werknemer ziet of de productie van een order gestart kan worden of dat er bijvoorbeeld nog materiaal ontbreekt, waardoor eerst een andere order geproduceerd moet worden.

Door de order te selecteren die je gaat produceren zie je de beschikbare details en instructies. Ben je klaar om te starten met de productie? Dan druk je op start. Je kunt dan materialen boeken en aan de slag met de productie. Zodra je de order hebt afgerond meld je het product gereed.

Bekijk hoe we Machinefabriek Westerhof hebben geholpen met een maatwerk Shopfloorapplicatie in deze succescase.

Shop Floor Management Software

Veel uitbreidings­mogelijkheden

Standaard shopfloormodules bieden doorgaans veel mogelijkheden, maar voldoen niet altijd aan de behoefte van jouw bedrijf.  Wij bieden hiervoor de oplossing en breiden de standaard software uit met opties die voor jouw proces belangrijk zijn. Zo hebben we al veel ervaring met onder andere Ridder iQ van ECI, met wie wij ook een partnerschap hebben. Denk aan de mogelijkheid om producten te traceren. Als er dan kwaliteitsproblemen optreden kun je snel herleiden in welke orders het product is gebruikt. Voorbeelden van andere in te bouwen opties zijn:

 • Terugkoppeling geven aan de werkvoorbereiding als er iets niet klopt, bijvoorbeeld de tekening.
 • Extra materiaal boeken, bijvoorbeeld omdat er een onderdeel is gevallen of kapot is.
 • In- en uitklokken. Hiermee maak je het onderscheid tussen de tijd dat werknemers aanwezig zijn en de tijd dat ze bezig zijn met het draaien van productie.
 • Het registreren van de productietijd van machines als deze doorwerken wanneer de werknemers naar huis zijn (onbemand produceren). Voor hen worden dan geen uren geregistreerd.

Elk bedrijf is anders, dus laat ons vooral weten tegen welke zaken je aanloopt bij je productieregistratie. Wij maken de oplossing voor je!

Uitbreidingen shopfloor software

De voordelen op een rij

Met het gebruik van Shopfloor van 4EF stroomlijn je je productieregistratieproces. Dit brengt veel voordelen met zich mee, waaronder:

 • De mensen op de werkvloer hebben altijd een duidelijk overzicht van de orders die ze moeten produceren.
 • Doordat het gebruik van papier met Shopfloor verleden tijd is, verklein je de kans op fouten
 • Van alle orders is de status realtime inzichtelijk, dus er is maar één (juiste) versie in omloop.
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden, waarmee we Shopfloor naar jouw wens in kunnen richten.
Voordelen van shopfloor
Balk-S

Vraag een afspraak aan!

  * verplichte velden

  Geheel gratis en vrijblijvend

  • clock Binnen 24 uur reactie

  View all Success Cases

  Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

  Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

  phone0570 769 046