Wiggers

  • Year of delivery2020
  • Project ManagerCor Verbaas
  • ServiceApplications & features
  • MarketMaakindustrie

Success story

Case Wiggers

Wiggers

Alles op het gebied van ommanteling

Wiggers Rogier Oosting Manager operations
Door onze visie te combineren met die van 4EF hebben we nu een hele krachtige productieplanningsmodule. Onze planners kunnen er door de hoge gebruiksvriendelijkheid heel goed mee werken. De samenwerking met 4EF is gewoon erg prettig. Ze zijn pragmatisch, down to earth en schakelen heel snel.

Wiggers in het kort

Wiggers is een echt Achterhoeks bedrijf, gespecialiseerd in profielommanteling. Ommantelen is het in doorloop omtrekken van een basismateriaal met een kunststoffolie, melaminefolie, aluminiumfolie, fineer, papier of zelfs leer. Het basismateriaal is in de meeste gevallen MDF, spaanplaat, massief hout of aluminium. Het is zeer breed toepasbaar, dus Wiggers is actief in veel segmenten, waaronder de (interieur)bouw, jachtbouw en meubelbranche. Ze maken bijvoorbeeld tafelpoten voor een aantal grote klanten. Wiggers noemt zich ‘your co-maker’. Ommantelen is hun vak, maar ze hebben geen eigen producten, ze ommantelen een product voor hun klant. Het eindproduct denken ze samen met de klant uit, waarna zij het produceren. Doordat Wiggers volop in ontwikkeling is, wilden ze ook hun productieplanning professionaliseren. Via ECI, leverancier van de ERP-software Ridder iQ waar ze mee werken kwamen ze in contact met 4EF, die ze uiteindelijk deze opdracht hebben gegund.

Case Wiggers

4EF en Wiggers

Operations manager Rogier vertelt dat 4EF tijdens het project steeds heel snel schakelde. Ze kwamen niet met lange verhalen die niet van belang waren. Het eerste ontwerp van de productie software was al snel gerealiseerd. Rogier geeft aan dat hij het als heel prettig heeft ervaren dat het project in fasen werd opgedeeld. Na afronding van de eerste fase konden ze al met de planningsmodule werken. Dingen die toch anders bleken te moeten konden gelijk meegenomen worden in de volgende fase. Ook konden de werkzaamheden indien wenselijk naar een eerdere of latere fase verplaatst worden. Rogier werd goed betrokken bij het project, vertelt hij. Als Cor en Thijs, die zich vanuit 4EF met dit project bezighielden, iets nieuws bedachten, appten ze hem met de vraag of hij mee kon kijken. Na een korte Teams-meeting om een en ander af te stemmen, konden ze dan weer verder. Het resultaat van de fijne samenwerking is maakindustrie software die zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt is, waardoor dezelfde werkzaamheden nu veel minder tijd kosten dan voorheen.

Case Wiggers

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570 769 046