Success story

ECI Software Solutions

ECI Software Solutions

Optimalisatie met de juiste software

ECI Software Solutions Henk-Jan Hop Head of Sales
Door onze samenwerking met 4EF kunnen wij onze klanten ontzorgen. Als er een aanpassing binnen onze software gedaan moet worden, pakken we het zelf op. Als het om een applicatie ernaast gaat, die moet integreren met ons product, schakelen we veelal 4EF in. We weten gewoon dat zij goede producten maken.

ECI Software Solutions in het kort

ECI Software Solutions is ontstaan uit vijf onafhankelijke softwarebedrijven, namelijk Ridder Data Systems, Bemet International, Trimergo, Proteus en Inventive. Deze bedrijven zijn in de afgelopen 4 jaar samengevoegd. ECI levert ERP, CAD/CAM en Business Intelligence oplossingen aan bedrijven in de Nederlandse maakindustrie. Hiermee kunnen ze effectiever en winstgevender ondernemen. Henk-Jan vertelt dat de samenwerking tussen 4EF en ECI zo’n 3 jaar geleden is begonnen. Een klant van ECI, Maan Special Products, zocht een werkplaats aansturingsfunctionaliteit die anders was dan de standaard opties die ECI bood. Maan kwam toen zelf bij 4EF uit, die op basis van een API van ECI een werkplaats aansturingsfunctionaliteit hebben gebouwd. Dit beviel de klant heel goed, waardoor het balletje ging rollen en de samenwerking een feit werd.

ECI Software Solutions

4EF en ECI Software Solutions

De samenwerking tussen 4EF en ECI concentreert zich voor het overgrote deel op de software van Ridder iQ, een product dat voornamelijk is bedoeld voor de machinebouw, las- en constructiebedrijven en plaatverwerking. Henk-Jan geeft aan dat binnen Ridder iQ veel mogelijkheden zijn om de software aan te passen, maar dat het in sommige gevallen beter is om een losstaande applicatie naast de software te bouwen en die te laten integreren met Ridder iQ. Die losstaande applicaties bouwt ECI niet zelf gezien ERP de core business is, dus dat zijn de momenten waarop 4EF in beeld komt. Henk-Jan benoemt dat het heel fijn is dat ECI op deze manier de klanten kan ontzorgen.

4EF is langzamerhand een verlengstuk geworden voor ECI. Wat Henk-Jan als zeer positief ervaart, is dat 4EF altijd eerst naar het proces binnen een bedrijf kijkt en van daaruit kijkt welk stukje techniek er nodig is om dit proces te faciliteren. Ze werpen dus zowel een bedrijfskundige als een technische blik op het geheel en denken altijd mee met de klant. Zijn er bijvoorbeeld meerdere klanten met dezelfde wens, dan kijken ze of ze iets kunnen bouwen dat voor al deze klanten van toepassing is, zodat het voordeliger voor ze uitpakt. Hoe Henk-Jan 4EF typeert? Een no nonsense club met kennis van de branche en kennis van de bedrijfsprocessen. Ze kunnen opdrachten met een gerust hart bij ze neerleggen en weten dan nagenoeg zeker dat ze aan het eind van de rit een tevreden klant hebben.

ECI Software Solutions

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570 769 046