Machinefabriek Westerhof

  • Year of delivery2023
  • Project ManagerThijs Groot Zwaaftink
  • ServiceMaatwerk shopfloorapplicatie
  • MarketMachinebouw

Success story

MF Westerhof

Machinefabriek Westerhof

Productieplanning optimalisatie met Shopfloor

MF Westerhof Mark Waanders Mark Waanders Manager Techniek en Innovatie
“De samenwerking met 4EF is erg goed verlopen. Wij hebben Shopfloor eerst op één afdeling toegepast en zijn zo stapsgewijs ook op alle andere afdelingen overgegaan. Tussentijdse feedback konden wij eenvoudig delen met Thijs. Dit werd snel opgepakt, wat ervoor heeft gezorgd dat al onze medewerkers nu op hun werkplek realtime inzicht hebben in hun werkzaamheden.”

Machinefabriek Westerhof in het kort

Westerhof is een veelzijdige en moderne machinefabriek. Ze ontwikkelen, produceren, monteren en onderhouden machines voor diverse bedrijven. Bij Westerhof kunnen bedrijven met allerlei vraagstukken terecht. Zij beschikken namelijk over een hoog niveau vakkennis, oplossingsgerichtheid en innovatieve denkkracht. De specifieke wensen van de klant staan bij Westerhof centraal. Om alle specifieke wensen en opdrachten efficiënt uit te voeren, hebben ze hun productieplanning geprofessionaliseerd in samenwerking met 4EF. Voorheen werkte Westerhof enkel met het Ridder iQ-systeem: de werkbonnen, met daarop start- en einddata, en de tekeningen werden uitgeprint en vervolgens naar de desbetreffende afdeling gebracht. Nadeel van deze manier is dat na een kleine wijziging in een order de data op de werkbonnen niet meer kloppen, dit is met shopfloor verledentijd. 4EF heeft samen met Westerhof gekeken naar de mogelijkheden voor een efficiënte productieplanning met Shopfloor die aansluit op het Ridder iQ-systeem.

MF Westerhof

4EF en Machinefabriek Westerhof

Mark vertelt dat zij na dag één al direct heel tevreden waren over Shopfloor. Het sluit voor Westerhof ideaal aan op hun planningsysteem Ridder iQ. Om de overgang naar Shopfloor goed te laten verlopen, heeft Westerhof de applicatie eerst toegepast bij één afdeling en het daarna bij steeds meer afdelingen geïntegreerd. Feedbackpunten die tijdens het werken met Shopfloor naar boven kwamen werden gedeeld met 4EF en aangepast. De communicatie verliep volgens Mark erg soepel. Nu heeft iedere medewerker in de productie een eigen computer waarop ze de aankomende taken kunnen bekijken die aansluiten op de competenties van de medewerker. Medewerkers klokken in op een betreffende order en melden deze gereed als de taak is afgerond. Het verschil tussen de gecalculeerde uren en de werkelijk besteedde tijd is hierdoor eenvoudig inzichtelijk. Gaten in de planning worden dan direct zichtbaar en kunnen dan worden opgevuld door taken naar voren te schuiven. Je kunt dus direct bijsturen indien nodig. Shopfloor zorgt er daarnaast voor dat de medewerkers van Westerhof altijd (digitaal) de juiste versie van een werkbon of tekening zien.

MF Westerhof succescase

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570 769 046