Metaalcenter Driessen

  • Year of delivery2022
  • Project ManagerRemco Blumink
  • ServiceDigitale Pakbon applicatie
  • MarketMaakindustrie (metaalbewerking)

Success story

machines

Metaalcenter Driessen

Papierloos werken met de digitale pakbon

Metaal Centre Driessens Pieter Kirkels Directeur
“Met de vakkundige consultants en developers van 4EF is een digitale pakbon applicatie ontwikkeld. Dit scheelt ons administratief enorm veel werk. Daarnaast is alle informatie nu elk moment beschikbaar en raakt er niks verloren. Het laatste papier is met deze applicatie uit onze bedrijfsprocessen verdwenen.”

Metaalcenter Driessen in het kort

Metaalcenter Driessen, gevestigd in Weert, is fabrikant in hoogwaardige metaalproducten. Het biedt passende oplossingen voor uiteenlopende sectoren, zoals de meubelindustrie, machinebouw en verpakkingsindustrie. De focus ligt voornamelijk op prototypes en kleine series. Metaalcenter Driessen is zich de afgelopen jaren bezig gaan houden met het automatiseren en digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Ongeveer 5 jaar geleden is de fabriek papierloos geworden. Bij elke werkplek staat een beeldscherm met daarop de werkzaamheden en de digitale tekeningen van de klant. Pieter Kirkels: “De volgende stap was het realiseren van digitale pakbonnen. Wanneer er producten werden geleverd bij de klant werd daarbij een papieren pakbon meegegeven en moesten deze na het ondertekenen allemaal handmatig ingescand worden. Vervolgens moesten deze nog aan een order gekoppeld worden. Een erg tijdrovende klus.” Om ook het laatste papier uit de bedrijfsprocessen van Metaalcenter Driessen te halen zijn zij de samenwerking met 4EF aangegaan. Samen hebben ze een digitale pakbon applicatie gerealiseerd, met een substantiële efficiëntieslag als gevolg.

bewerkingen Metaalcenter Driessen

4EF en Metaalcenter Driessen

Met de digitale pakbon applicatie is alle informatie elk moment beschikbaar en raakt er niks verloren. Daarnaast gebruikt iedereen de laatste versie van een order en kunnen er dus geen misverstanden ontstaan en worden er geen verkeerde orders voorbereid. “De chauffeur hoeft nu niet meer te wachten op de papieren. De pakbonnen worden ingeladen op zijn tablet en na het afleveren gaat de pakbon via een e-mail naar de klant. De pakbonnen inclusief handtekening worden via de digitale pakbon applicatie automatisch opgeslagen in ons ERP systeem onder de betreffende order. Deze worden realtime gesynchroniseerd en zijn direct zichtbaar voor de betrokken afdelingen. Wanneer het nodig is, zijn deze dus gemakkelijk terug te vinden.” Een verandering in een werkproces heeft altijd tijd nodig om een gewoonte te worden. Maar doordat de app gebruiksvriendelijk is, was iedereen die werkt met de digitale pakbon applicatie snel gewend aan de verandering. “Ik zou 4EF omschrijven als een bedrijf dat echt meedenkt. Er zijn hele kundige mensen werkzaam die de markt en de sector uitstekend begrijpen. Ze weten wat er leeft en met hun optiek en kennis kunnen zij daarom van erg toegevoegde waarde zijn. Ik raad 4EF dan ook zeker aan andere bedrijven met gelijkwaardige vraagstukken aan.”

machines

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570 769 046