Oude Elferink Natuursteen

  • Year of delivery2023
  • Project ManagerMark Peters
  • ServiceKoppeling tussen Primefact en Ridder iQ
  • MarketMaakindustrie

Success story

Oude Elferink Natuusteen resultaat

Oude Elferink Natuursteen

Koppeling tussen Ridder iQ en Primefact

Jori Oude Elferink Jori Oude Elferink Eigenaar
“Met de gebouwde koppeling tussen Ridder iQ en Primefact hebben wij binnen ons bedrijf een grote stap gemaakt in efficiëntie door digitalisering. 4EF heeft ons voorzien van uitstekend advies. Daarbij hebben ze echt gekeken naar wat het beste was voor onze situatie. Dankzij de koppeling kunnen we nu een stuk doelmatiger te werk gaan en is de kans op fouten een stuk kleiner.”

Oude Elferink Natuursteen in het kort

Oude Elferink Natuursteen produceert en verkoopt natuurstenen werkbladen voor de B2B markt. Ze staan bekend om echt vakmanschap met Twentse nuchterheid. Een deel van de productie vindt plaats in hun eigen productiehal met een modern machinepark. Voorheen gebruikte Oude Elferink Natuursteen enkel het Ridder iQ systeem voor het verwerken van orders. De gegevens van een order moesten toen handmatig ingevoerd worden in dit ERP systeem, net zoals de tekening van het werkblad. De tekening die zij ontvingen van de klant werd voor het toevoegen aan het ERP systeem door Oude Elferink Natuursteen met de pen aangevuld of overgetekend, afhankelijk van hoe duidelijk deze was. Met de bijgewerkte tekening werd de bestelling geplaatst bij de leveranciers van Oude Elferink Natuursteen. De leveranciers maakten in hun eigen systeem dan weer een nieuwe tekening, die Oude Elferink Natuursteen vervolgens weer naar de klant stuurde ter controle. Dit complexe proces is aanzienlijk tijdrovend en vereist nauwkeurigheid tijdens elke stap. Daarom heeft Oude Elferink Natuursteen contact gezocht met 4EF. Samen hebben ze het proces efficiënter gemaakt en gedigitaliseerd, waardoor Oude Elferink Natuursteen een stuk doelmatiger te werk kan gaan.

Oude Elferink Natuusteen

4EF en Oude Elferink Natuursteen

Dankzij de door 4EF gebouwde koppeling tussen Primefact en Ridder iQ kan Oude Elferink Natuursteen een stuk efficiënter werken. “Met Primefact hebben wij een product configurator waarin we zelf de tekening van het werkblad kunnen tekenen. De klant kan de tekening inzien in dit programma en tot een afgesproken datum wijzigingen doorvoeren. Op het moment dat de tekening akkoord is wordt deze direct bestelt bij de leverancier en worden de gegevens dankzij de koppeling automatisch doorgestuurd naar ons ERP systeem. Hierdoor besparen wij enorm veel tijd en is de kans op fouten een stuk kleiner.” De samenwerking verliep volgens Jori Oude Elferink ook erg goed: “Bij grotere bedrijven wordt er vaak een projectgroep opgericht voor dit soort digitaliseringstrajecten. Bij ons is dat niet het geval. Maar omdat 4EF het initiatief heeft genomen in de samenwerking tussen ons, Primefact en een ICT-bedrijf bleef het overzichtelijk en werden de gestelde deadlines gehaald. Daarnaast heeft 4EF echt met ons meegedacht en gekeken naar wat het beste was voor onze situatie. Daarbij is rekening gehouden met ons doel van de koppeling en onze financiële mogelijkheden. We zijn daarom zeer tevreden over de samenwerking met 4EF.”

Oude Elferink Natuusteen resultaat

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570 769 046