Nationaal Museum van Wereldculturen

  • Opleverjaar2020
  • ProjectleiderMaaik Meijerink
  • WerkdienstSmartsheet, consultancy en workshops
  • MarktKunst- en cultuursector

Succesverhaal

Nationaal Museum van Wereldculturen

Nationaal Museum van Wereldculturen

Vier prachtige volkenkundige musea

Nationaal Museum van Wereldculturen Ellen Schipper Projectmanagement ondersteuner
"Wij hebben Smartsheet ongeveer een maand geleden aangeschaft. Het is een programma waar je zoveel kanten mee op kan, daar heb je begeleiding bij nodig. We hadden een heel traject bedacht. Toen kwam de coronacrisis. 4EF heeft op dat moment goed met ons gekeken hoe we konden downscalen. Wij hebben gemerkt dat het een plus is om 4EF erbij te hebben om alles passend te maken naar je eigen omgeving."

Het Nationaal Museum van Wereldculturen in het kort

Het Nationaal Museum van Wereldculturen bestaat uit 4 volkenkundige musea: Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam, het Wereldmuseum in Rotterdam en het Afrikamuseum in Berg en Dal. De gezamenlijke collectie van deze musea bevat bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en zo’n 350.000 items documentair beeldmateriaal. De vier musea delen naast de collectie een gemeenschappelijke missie: inspireren tot een open blik op de wereld en bijdragen aan wereldburgerschap.

museum

4EF en het Nationaal Museum van Wereldculturen

Wij zijn sinds 2020 actief voor het Nationaal Museum van Wereldculturen. We implementeren Smartsheet bij hen. De projectmanagers van de 4 musea zitten allemaal op hun eigen locatie en moeten van daaruit projectteams aansturen. De medewerkers van die teams werken ook op verschillende locaties. Er ontstond behoefte aan een planningsprogramma om de werkmethodes op elkaar af te stemmen. Ze zijn eerst zelf gaan kijken wat ze nodig hadden en na een zoektocht kwamen ze uit bij Smartsheet en vervolgens ook bij 4EF. Dit werd aanbevolen door ZZP’ers die voor de musea werken. Op dit moment geven we workshops om alle medewerkers kennis te laten maken met Smartsheet en ze te leren hoe ze met de software moeten werken.

Software in het onderwijs 4EF

Direct weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies. We gaan graag samen met jou aan de slag om de efficiency binnen jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

phone0570769046